Nyheter

Nytt foredrag om smerter

21.2.19 kl. 1400 er det satt opp et nytt foredrag om smerter på Torggata Bad Treningssenter og Hans & Olaf Fysioterapi. Vi mener det er svært viktig med oppdatert kunnskap innen dette fagfeltet og ønsker å bidra til økt forståelse for smerter, og hvorfor fysisk aktivitet og trening er et viktig verktøy for å forebygge og behandle muskel- og skjelettrelaterte plager. Foredraget koster 100,- pr. pers.

Fortløpende påmelding til vidar.torkelsen@hof.nhn.no

Velkommen!

Smerteforedrag på Hans og Olaf Fysioterapi & Torggata Bad Treningssenter

Fysioterapeut Vidar holdt nylig smerteforedrag på Hans og Olaf Fysioterapi og Torggata Bad Treningssenter. Foredraget er rettet mot personer uten helsefaglig bakgrunn, for å gi en grunnleggende innføring i smertefysiologi og hvilke faktorer som kan bidra til utvikling av langvarig smerte, hvordan hjernen og nervesystemet spiller en sentral rolle i regulering av smerter, og ikke minst - hvorfor fysisk aktivitet og trening er viktig i denne sammenheng. Gledelig var det å se at foredraget vakte stor interesse hos deltakerne!

Vi mener det er svært viktig med oppdatert kunnskap innen dette fagfeltet og ønsker å bidra til økt forståelse for egne smerter og hvorfor fysisk aktivitet og trening er et viktig verktøy for å forebygge og behandle muskel- og skjelettrelaterte plager. Responsen på første foredrag var svært positiv, og vil i tiden fremover sette opp flere liknende foredrag. Dato annonseres på hjemmesiden vår og Facebooksiden fortløpende!

Henvendelser i denne forbindelse kan rettes til vidar.torkelsen@hof.nhn.no

Fagdag på Hans og Olaf Fysioterapi

Hans og Olaf Fysioterapi inviterer til fagdag onsdag 31.10.18!

Tema: Hvordan jobber og forstår vi pasienter med langvarige, sammensatte smerter?

"Når terrenget ikke stemmer med kartet" - symptomer i et systemperspektiv

Dette er fagdagen som passer spesielt godt for deg som jobber med pasienter med langvarige muskel- skjelettplager, og som ønsker å få siste oppdatering og en praktisk tilnærming til denne pasientgruppen.

Innholdet vil være basert på det nye to-dagers kurset som manuellterapeut Gustav Bjørke og Øyvind Erås har brukt de siste tre årene på å sette sammen.

Deltakerne vil få ta del i forelsning, pasientdemonstrasjon, samt en praktisk visuell og pedagogisk modell som gir oss mulighet til å bedre forså og jobbe sammen med pasienten. Alt av teori vil bli knyttet opp mot praksis gjennom samtale med pasienten og om dennes erfaringer med de ulike punktene i modellen.

For deg som er interessert i å finne ut mer, ta en titt på videointervjuet om kurset og foredragsholderne her

Sted: Hans og Olaf Fysioterapi // Torggata Bad Treningssenter

Dato: 31.10.18

Klokkeslett: 0900-1500

Pris: 1500,-. Inkludert enkel lunsj, drikke og forfriskninger

Påmelding skjer her

Velkommen!

Etter 1,5 år i Lillestrøm er Manuellterapeut Øyvind Erås tilbake hos oss her på Hans & Olaf Fysioterapi. I tillegg til å jobbe klinisk her på huset jobber han også som manuellterapeut for herrelandslaget i alpint og herrelandslaget i turn. Han jobber utenom drifttilskuddsordningen, og tar i mot pasienter på kort varsel uten ventetid. Han tar også i mot forsikringspasienter. Du trenger ingen henvisning fra lege. Han ser pasienter med alle typer akutte og langvarige muskel&skjelett-plager og har som manuellterapeut mulighet for å henvise videre både til radiologi og utredning hos spesialist, samt sykmelde i opptil 12 uker.

Time hos Øyvind kan bestilles her

Neste AktivA-kursstart 30.8.2018 Ta kontakt med vidar.torkelsen@hof.nhn.no for påmelding eller spørsmål. Du kan lese mer her eller gå inn via AktivA sin hjemmeside her

Boklansering på Hans og Olaf Fysioterapi

Elisabeth Heggem Julsvoll, som er fysioterapeut og spesialist i manuellterapi på Hans og Olaf Fysioterapi, er i disse tider aktuell med boken "Temporomandibulær dysfunksjon - teori, undersøkelse og behandling". 17.4 var det storslått markering av bokutgivelsen sammen med andre involverte og kolleger. Vi gratulerer!

Link til boken, finner du her

Fra venstre: Helge Risheim, Mats Klemsdal, Hilde Stendal Robinson, Tore Arne Larheim, Elisabeth Heggem Julsvoll, Carl Hjortsjø, Caroline Hoel, Linda Arvidsson.

Besøk av Helseminister, Bent Høie, på Hans og Olaf Fysioterapi

17.november 2014 var Bent Høie på besøk på Hans og Olaf Fysioterapi & Torggata Bad Treningssenter. Hensikten men besøket var å vise hvordan moderne fysioterapibehandling foregår i praksis og hvordan fysioterapeuter kan bidra i primærhelsetjenesten med diagnostisering og behandling av ulike muskel- og skjelettrelaterte plager. "Det er lenge siden en helseminister har vist en slik interesse for hva fysioterapeuter kan bidra med i primærhelsetjenesten, og jeg gleder meg til å vise ham noe av det i praksis, sier Fred Hatlebrekke, forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). Mer om saken på NFF sine sider